David Možný: Rahova
  Multiplace Expo
       
 

 
20. apríl – 06. máj 2011, Project SPACE, SK_Bratislava
David Možný (CZ)
Project SPACE
vernisáž/výstava
 
 
Stream:
file not found

or download streaming player: www.videolan.org/vlc/
 
Projekt českého umelca Davida Možného vychádza z umelcovho výskumu panelového sídliska Rahova v Bukurešti v Rumunsku, stelesnenia urbanistickej utópie a zlyhania, ktoré sú smutne spojené so socialistickou minulosťou stredo- a východoeurópskych krajín. Poukazujúc na baudrillardovskú definíciu simulacra, Možný prostredníctvom priestorovej inštalácie a videoprojekcie zachytáva omyly masovej produkcie, simulácie, nápodoby klasických architektonických prvkov a ich bizarné vyznenie v rámci prefabrikovanej architektúry 70. rokov minulého storočia. Prostredníctvom digitálneho rozkladu obrazu, multiplikácií a kombinácií jeho jednotlivých častí pretvára Možný tvrdú realitu socialistického sídliska a ponúka divákovi snivú, i keď trochu apokalyptickú víziu – možno i blízkej budúcnosti.

Partneri: CEICA, Bittner Print. Mediálni partneri: Artyčok.TV, Flash Art CZ/SK
   

 
02. 19h – 07. máj 2011, Gallery Enter, SK_Bratislava
David Strang (UK), Vincent van Uffelen (UK), Tač.ka (BIH), Jan Nálepa (CZ), Jiří Suchánek (CZ), Václav Peloušek (CZ), Ocusonic (IE), Víctor Mazón (ES/DE)
vernisáž/výstava
 
 
Stream:
file not found

or download streaming player: www.videolan.org/vlc/
 
Pre festival Multiplace sa tento rok podarilo získať Galériu Enter s jej novými, neformálnymi a neopozeranými priestormi v centre Bratislavy. Na MULTIPLACE EXPO budete môcť počas festivalu nájsť prehliadku čerstvých mediálnych inštalácií, bude sa tu konať workshop a počas dvoch festivalových večerov – pondelka a štvrtka – sa v zákutiach historického objektu galérie naživo predstavia viacerí umelci v sérii performancií. EXPO ukáže rôzne polohy konceptu REMAKE – väčšina vystavených prác je inšpirovaná dejinami mediálneho umenia, niektoré vznikli špeciálne pre festival. Z výstavy by vám určite nemala ujsť projekcia na 3D objekty írskeho umelca Ocusonic-a, ktorá spracúva nahrávky z experimentálneho televízneho štúdia z 80. rokov, kresliaci stroj Václava Pelouška, ktorý bude svojou aktivitou reagovať na dáta prenášané na Multiplace stránke alebo program Jana Nálepu generujúci zvuky z partitúr slovenského umelca Milana Adamčiaka. 

Umelci: David Strang & Vincent van Uffelen (UK) / RE-PAIK / Workshop in progress, Tač.ka (BIH) / THIS IS NOT A REMAKE OF BOSNIAN-HERZEGOVINIAN NEW MEDIA ART, Jan Nálepa (CZ) / Partitura, Jiří Suchánek (CZ) / Medusa, Václav Peloušek (CZ) / Drawing machine – Stroj 02, Ocusonic (IR) / Chasing Waves Installation, Victor Mazon (ES/DE) a účastníci workshopu / Voltage Control (od 5.5.)
 
Na otvorení EXPA sa okrem dvoch živých performancií priamo v expozícii Galérie Enter, Ocusonicovho Chasing Waves Performance a koncertu Jiřího Suchánka s jeho senzorickým nástrojom Medúza, predstaví aj české duo Ondřej Merta – Václav Peloušek, kombinujúce analógovú a digitálnu videosyntézu v projekte Hurikán BM516.

Otváracie hodiny
utorok až sobota / 15 - 18 hod
       

 
 

EnglishPressVstupnéKontaktPodporaBlogServerWikiFestival 2010Festival 2009 & ArchívLogin